5 помилок у користуванні смартфоном, які скорочують його “життя”

Мабуть, кожен з нас, купуючи новий смартфон, надіється, що він прослужить якомога довше. Проте є ряд безневинних, на перший погляд, дій, щоденно повторюючи які, ми самі наносимо шкоду своєму гаджету.
Яких звичок у користуванні мобільним телефоном варто негайно позбутися, аби зберегти його високу продуктивність протягом максимального терміну.
Часті цикли заряду-розряду
Часто ставите телефон на зарядку, навіть коли рівень заряду більше 50%? Батарея вам за це не подякує. Справа в тому, що під час кожного циклу заряджання-розряджання ємність батареї зменшується, тому часте розряджання «під нуль» та подальше заряджання може прискорити її старіння. Краще використовувати тактику "20-80": розряджати телефон не нижче 20%, а заряджати не більше 80%.
Забивати пам’ять
Помічаєте, що коли пам'ять телефону переповнена (а це буває у багатьох дуже часто), він починає "гальмувати" під час роботи? Щоб уникнути цього неприємного явища радимо проводити очищення пам’яті гаджету щонайменше один раз на місяць. Крім автоматичного очищення пам’яті, важливо також регулярно видаляти непотрібні фото і відео, чистити кеш додатків, особливо в месенджерах. Також можна перемістити всі важливі файли на карту пам’яті або в "хмару", щоб не завантажувати внутрішнє сховище смартфона.
Тримати на сонці або на морозі
Критично низькі та високі температури можуть негативно позначитись на роботі гаджета. Так наприклад, якщо залишити телефон на ніч у машині, його батарея ризикує втратити пристойну частку своєї ємності. А внаслідок довгого перебування смартфону на сонці, можна легко пошкодити екран. Робити цього не слід. А ще більше не рекомендовано, після допущення вище згаданих помилок з температурою, приходити додому і відразу ставити телефон на заряджання.
Носити без чохла
Бажаючи зберегти оригінальний вигляд свого пристрою чи просто не бажаючи витрачати зайві кошти, деякі люди користуються телефоном без чохла. Та шкодують про таке своє рішення після першого ж падіння чи іншого прикрого інциденту. Тому, незважаючи на заяви виробників дорогих моделей, що додатковий захист може пошкодити покриття, радимо відразу після покупки гаджета, вдягати на нього якісний чохол та захисне скло.
Ремонтувати самостійно
Інколи, зустрічаючись із проблемами в роботі свого смартфона, користувачі намагаються самостійно їх усунути: наприклад, змінюють налаштування чи скидають пристрій до заводських налаштувань. Або ж встановлюють неперевірені додатки, які можуть стати джерелом витоку особистої інформації до шахраїв.
Пам’ятайте, що під час самостійного ремонту можна порушити гарантійні умови та позбутися можливості безкоштовного ремонту в разі поломки. Тому, щоб не позбутися гаджета зовсім, краще звернутись до професіоналів.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment